sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Cookie Dough Cupcakes

Rakastan Ben&Jerry's jäätelöitä niin paljon, etten oikeastaan muita jäätelöitä syökään. Ja niitäkin raaskin ostaa vain hyvin harvoin. Lempparini on ehdottomasti Cookie Dough, joten löytäessäni Cookie Dough Cupcakes -reseptin jouduin melkeinpä haukkomaan henkeäni. En ollut aiemmin edes tiennyt, että Cookie Doughia voisi tehdä itse.

Sen lisäksi, että itsetehdystä cookie doughista tuli huippuhyvää, myös yksinkertaiset muffinit onnistuivat hyvin ja fariinisokeri antoi niihin mukavasti makua. Ne pysyivät lisäksi vielä muutaman päivän jälkeenkin mehevinä.




Brown Sugar Cupcakes (Fariinisokeri-cupcakes, n. 15 kpl)

1,8 dl huoneenlämpöistä margariinia
1,8 dl fariinisokeria
2 isoa kananmunaa
noin 2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/8 tl suolaa (= ripaus)
1,2 dl soijajuomaa

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja valmistele muffinipelti.
2. Yhdistä eri kulhoissa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola, sekä maito ja vaniljasokeri.
3. Vatkaa voita voimakkaasti noin 30 sekuntia, kunnes se pehmenee. Lisää sokeri ja vatkaa keskiteholla kevyeksi vaahdoksi noin 3 minuutin ajan.
4. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten välissä puoli minuuttia.

5. Lisää vuorotellen joukkoon neljäsosa jauhoista ja kolmasosa nesteestä sekoittaen joka välissä tasaiseksi.
6. Kaada taikinaa muffinipellin syvennyksiin noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 20–22 minuuttia kullan ruskeiksi, kunnes muffinit joustavat kevyestä painalluksesta, ja keskelle työnnetty puinen tikku tulee puhtaana ulos.



Cookie Dough -kuorrute

noin 2 dl hienoa sokeria
1,2 dl  viileää margariinia
1/8 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl soijajuomaa
cookie doughia
1. Vatkaa 0,5 dl hienoa sokeria, margariini, suola ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi kaapien tarvittaessa kulhon reunoja nuolijalla.
2. Lisää soijajuoma ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jäljelle jäänyt sokeri samalla vatkaten. Tarkasta ja tarvittaessa muuta sokerin määrää mieleiseksesi.
3. Lisää tässä vaiheessa cookie doughia makusi mukaan. Itse laitoin koko alla olevan annoksen, mutta sitä olisi silti voinut olla lisää.
4. Pursota kuorrutetta cupcakesien päälle 14 mm tähtityllalla.



Cookie Dough

60 g pehmeää margariinia
0,6 dl + 2 rkl fariinisokeria
2 tl vettä
1 tl vaniljasokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
(0,8 dl pieniä suklaarakeita)

1. Vatkaa margariini ja fariinisokeri kreemiksi pienessä kulhossa. Lisää vesi ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin.
2. Lisää jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaarakeet joukkoon. (Tein suklaarakeet itse pursottamalla sulaa suklaata voipaperin päälle, jolloin sain niistä juuri haluamani kokoisia. Niistä kannattaakin tehdä hyvin pieniä, jotta ne eivät tuki tyllaa.) Halutessasi voit jättää ne pois, mutta ne antavat cookie doughille ihanan maun.
3. Säilytä jääkaapissa.



Alkuperäinen resepti (Lovin' From The Oven)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti