perjantai 10. elokuuta 2012

S'mores Brownies

S'moresit ovat amerikkalaisia herkkuja, jotka koostuvat kahden graham-keksin väliin tulevista vaahtokarkeista ja mahdollisesta muusta täytteestä. Suomessa en ole näihin ikinä törmännyt, joten erilaisia reseptejä olen jo pidemmän aikaa katsellut amerikkalaisista blogeista.

Katsellessani erästä amerikkalaista tv-sarjaa, jossa s'moreseja syötiin  nuotion äärellä, minun alkoi tehdä mieli kokeilla jotain löytämistäni s'mores-variaatioista. Harmi vain, ettei edes isommista ruokakaupoista löytynyt graham-keksejä, jotka ovat oleellinen osa vaahtokarkkitäytteisiä s'moreseja.





 Brownieiden resepti on löytynyt jo useita vuosia sitten jostain lehdestä, ja on ollut aina yksi parhaista resepteistäni.


♥ ♥ ♥



S'mores Brownies (Lovin' From The Oven)
20x20 cm vuokaan

Keksipohja
3,6 dl Cream Crackereita murustettuina
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa
120 g margariinia

Brownies
100 g margariinia
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-60 %)
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 munaa
2 dl sokeria

8-9 dl minivaahtokarkkeja



Valmista keksipohja
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli, suola ja sulatettu margariini. Painele foliolla vuoratun, 20x20 cm korkeareunaisen vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 160 asteessa 15-20 minuuttia.

Valmista browniet
Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Sekoita suola vehnäjauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-rasvaseos joukkoon. Kääntele jauhot mukaan ja levitä taikina uunista tulleen keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Käännä uunin grillivastus päälle ottaessasi browniet uunista ja kaada vaahtokarkit vuokaan päällimmäiseksi. Grillaa vaahtokarkkeja uunissa noin minuutin verran, mutta tarkkaile niitä koko ajan, sillä ne palavat herkästi.

Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa ja leikkaa neliöiksi kuumaan veteen kastetulla vietsellä.



2 kommenttia:

  1. Ihan supermahtavan näköisiä, löysin blogisi juuri, ja voi vitsi olet supertaitava!! Mä olen myös ihan hurahtanut jenkkileivontaan ja ylläri, että seurataan samoja blogeja :)
    Halusin vaan sanoa että WAU mitä juttuja! Haluisin kokeilla jotain sun ohjetta, mutta mikä näistä kaikista ihanuuksista on paras? En osaa päättää tämän ja sen ihanan brookies II välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun mielest tää on epäselvää enkä älyy et kui tota syyää tai ylipäätää tehää....

      Poista