lauantai 13. heinäkuuta 2013

Peanut Butter Fudge

Sen jälkeen kun aloin leipoa enemmän, en ole oikeastaan syönyt paljoa karkkeja. Jotenkin kun jo valmiiksi syö ihan liikaa itse leipomia herkkuja niin jostain on luovuttava. Ja karkkeja ei oikeastaan tee mielikään, kun syön ennemmin hienosti koristellun cupcaken kuin pussillisen esanssisia karkkeja.

Fudgeihin olen kuitenkin niin hulluna, että uskottelen itselleni, etteivät ne kunnon karkkeja ole, ettei haittaa jos niitä syö enemmän. Ne ovat juuri tarpeeksi ällönmakeita omaan makuuni. :)
Sen jälkeen kun tein näitä maapähkinävoifudgeja, eivät irtokarkkihyllystä ostetut fudgetkaan ole enää maistuneet juuri miltään. En sitten tiedä johtuuko makuero siitä, että omatekemät ovat aina parempia, mutta näissä vain on sitä jotain mikä kaupan fudgeista puuttuu.

Eli se sitten niistäkin karkeista...
Olen melko varma, että se puuttuva ainesosa kaupan fugeissa on maapähkinävoi. Kuulun itse siihen joukkoon, jonka mielestä maapähkinävoi ja suklaa ovat ihan ehdoton yhdistelmä. Nyt tosin olen sitä mieltä, että jos vain mahdollista, maapähkinävoi kuuluu vielä enemmän fudgeihin. Se vain toimii niin hyvin supermakeissa fudgeissa ja täydentää makua sopivasti.

Näiden kanssa sitten muodostuukin vain sellainen pieni ongelma, ettei näiden syömistä voi lopettaa, vaikka fudget kuuluvat nimenomaan niihin herkkuihin, joita ei pysty syömään montaa kerralla.

Itse en ainakaan uskalla tehdä näitä ihan heti uudestaan..

Ainut huono puoli näissä on vähän liiankin helppo resepti; juuri sellainen, että näitä voi tehdä kun ei ole paljoa aikaa tai raaka-aineita. Ainakin itse käytän juuri tällaisia hätävarareseptejä eniten, mutta näihin kun uppoaa niin mukava määrä rasvaa ja sokeria, ettei näitä kannattaisi ihan joka viikko tehdä..

En silti vieläkään tajua miten niin helpolla saa aikaan jotain näin hyvää..
♥ ♥ ♥
Peanut Butter Fudge (Brown Eyed Baker)


280 g voita
1 1/4 cups (sileää) maapähkinävoita
ripaus suolaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
4 1/2 cups tomusokeria


Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 20 x 20 cm vuoka. Mittaa voi ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta pois levyltä.

Lisää suola ja vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri joukkoon muutamassa erässä, kunnes seos on tasaista. Painele fudge tiiviisti vuokaan ja tasoita pinta. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti, kunnes fudge on valmis leikattavaksi. Leikkaa kuutioiksi (käytä apuna esim. kuumassa vedessä kastettua, terävää veistä).

Fudget säilyvät huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa.


2 kommenttia:

  1. Moikka! Ohjeessa on mittana cup, paljonko se suunnilleen on deseissä? :)

    VastaaPoista