sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäiväkakku

Meinasi äitienpäiväkakun koristelu vähän jäädä, kun hoitoponimme oli varsonut aamulla, mutta kyllähän tuo sitten syödäkin kerettiin. Tai muut söivät - me siskoni kanssa tuskin pystyttiin istumaan aloillaan, ennen kuin päästiin varsaa katsomaan... ;)

Gluteenittomat kakut leikkelen nykyään muotoonsa kääretorttulevyistä, sillä olen käsiin murenevista gluteenittomista kakkupohjista saanut jo tarpeekseni. Näin kakuista on myös helpompi tehdä erimuotoisia ilman useita eri kakkuvuokia. Täytteestä tuli jälleen kerran aika suklainen, mutta minkäs sille voi jos suklaasta tykkää. ;)

Tähän kakkuun kokeilin ensimmäistä kertaa vaahtokarkkimassaa. Rakastuin siihen heti, sillä kakkuun jäi kaunis mattapinta ja käsittely oli muita massoja helpompaa. Maku oli myös hyvä, joten nyt löytyi vaihtoehto pahanmakuisen sokerimassan tilalle kirkkaanvalkoista kuorrutusta halutessa.




Kaakaokääretorttupohja (Riisa.net)
4 munaa
1 3/4 dl hienoa sokeria
5 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

1. Yhdistä perunajauhot, leivinjauhe ja  kaakaojauhe.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele kuivat aineet joukkoon vähän kerrallaan.
3. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.


Suklaatäyte (muokattu Kinuskikissalta)
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
100 g tummaa suklaata (Brunberg)

1. Vatkaa vispikerma hieman löysemmäksi vaahdoksi ja lisää vaniljarahka.Sulata suklaa.
2. Sekoita pieni määrä kermavaahtoa hieman jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää sitten suklaaseos jäljelle jääneeseen kermavaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.


Kakun pinnalle
2 dl vispikermaa
1/2 prk appelsiinituorejuustoa

200 g vaahtokarkkimassaa
n. 100 g värikästä kaulintamassaa rusettiin



Kakun kokoaminen
Leikkaa pohjasta kolme samankokoista sydämenmuotoista palaa. Kokosin kakun pieneen sydänvuokaan, mutta kokoaminen onnistuu myös suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta pohjat ja levitä Levitä niiden väliin suklaatäytettä ja halutessasi esim. appelsiinimarmeladia tuomaan raikkautta.

Levitä kakun pinnalle tasainen kerros appelsiinikermavaahtoa. Kuorruta kakku vaahtokarkkimassalla ja tee rusetti esim. valmiiksi värjätystä marsipaanista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti