torstai 14. kesäkuuta 2012

Aina yhtä ihanat kaneliässät

Viimeksi kaneliässiä tehdessäni onnistuin oikeastaan melko täydellisesti. Ässät pursotin ainoastaan väärinpäin.

Nyt sain ässät oikein päin tarkan harkinnan jälkeen. Ensimmäisen pellillisen kaneli-sokeroituani liian tummaksi ja toisen polttaessani alkoi kuitenkin ärsyyntymiskynnykseni hipoa äärirajojaan. Lopulta muutaman tunnin pursottelun jälkeen sain murto-osan pikkuleivistä onnistumaan.

Arvatkaa olisiko tehnyt mieli murustaa pikkuleivät yksitellen lattialle?
Tässä nyt kuitenkin tämä ohje; hyviä näistä joka tapauksessa tulee. :) Tämä on tainnut kulkeutua minulle koulusta joskus aikoinaan...


Kaneliässät
Olisiko näitä tullut jotain 70 kpl?

250 g huoneenlämpöistä margariinia
125 g sokeria
puolikas muna
250 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta

kanelisokeria sokerointiin


Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää puolikas muna voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.

Itse pidän enemmän tähtityllalla pursotetuista ässistä kuin vain tangoiksi pyöritellyistä. Käytän pursottamiseen kahta tapaa; helpointa on ehkä pursottaa suoraan pellille ja ripottella kanelisokeria päälle. Jos kanelisokeria haluaa kuitenkin enemmän, voi ässiä pursotella laitaselle ripotellun kanelisokerin päälle ja pyöräyttää siinä varovasti ympärille. Näin peltikään ei ole täynnä sokeria.

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa kullanruskeiksi. Ohjeessa ei ollut paistoaikaa, joten tietenkin unohdin kuinka kauan näitä paistoin. Olisiko ollut lähemmäs 20 minuuttia? Mutta kanelisokerin kanssa saa olla tarkkana, ettei se paistu liikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti