Alkuperäisessä reseptissä näihin on laitettu sitruunaa, mutta niitä maistamattakin uskaltaisin melkein sanoa, että appelsiinilla maustettuina nämä ovat parempia. Appelsiini ja suklaa vain ovat niin paras yhdistelmä. ♥
Pikkuleivistä tulee todella mureita johtuen perunajauhojen suuresta määrästä, mutta mielestäni ne saavat reilusti mureita ollakin.
Enkelikiharat
n. 40 kpl
250 g huoneenlämpöiset margariinia
65 g tomusokeria
150 g perunajauhoja
175 g vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja mehu
koristeluun tummaa suklaata (70 % kaakaota)
Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Notkista margariini ja vatkaa se tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja appelsiinin kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pursota 8 mm tähtityllalla kiharoita. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla niin, että pikkuleivät saavat vähän väriä. Varo kuitenkaan paistamasta pikkuleipiä liikaa.
Pursota tummasta suklaasta ohuita raitoja jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Näihin pikkuleipiin 70 % suklaa sopii paremmin kuin hyvin, vaikken muuten siitä leivonnassa pidäkään. Tällä kertaa sen puuttuessa jouduin kuitenkin käyttämään Brunbergin suklaata, joka sekin oli ihan hyvä vaihtoehto.
Alkuperäinen resepti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti