sunnuntai 19. elokuuta 2012

Nuottikirjakakku

Pitkästä aikaa tuli taas täytekakku tehtyä saadessani tilauksen kesäloman loppupuolella. Nyt pääsin testaamaan kauan himoitsemaani kirjan muotoista kakkua nuottikirjan muodossa, mikä ei ollut ollenkaan hassumpi toteuttaa, vaikka aikaa hieman veikin.

Haastetta kuitenkin toivat nuotit ja nuottiavaimet, joihin en kerennyt mitään pikkuleipämuotteja tilaamaan. Samoin nuottiviivastojen kiinnittäminen oli melkoista näpertämistä...

Harjoituskakkuun kehittelin appelsiinitäytteen kaakaopohjan kaveriksi, ja yhdistelmästä tuli kieltämättä aika hyvä. :) Suklaa ja appelsiini vain toimivat aina!




Kuvat ovat taas mitä ovat, kun näihin tilauskakkujen kuvaukseen en oikein ehdi ikinä panostaa, ja alustakin on aivan upea...



♥ ♥ ♥


Appelsiini-suklaatäytekakku
20 x 30 cm


Kaakaokääretorttu x2 (Riisa.net)
4 munaa
1 3/4 dl hienoa sokeria
5 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Appelsiini-suklaatäyte
6 dl vispikermaa
300 g appelsiinituorejuustoa
5 rkl appelsiinimehua
sokeria
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-60 %)

n. 100 g appelsiinimarmeladia

Kostutus
appelsiinituoremehua

Pinnalle
kermavaahtoa/sokerikreemi
500 g vaahtokarkkimassaa
mustaa marsipaania



Valmista pohja
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Valmista täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa notkistettu, huoneenlämpöinen tuorejuusto sekaan. Mausta appelsiinimehulla ja sokerilla. Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon.

Kokoa kakku
Leikkaa molemmat pohjat puoliksi ja aseta ensimmäinen puolikas tarjoilualustalle. Kostuta se ja levitä päälle appelsiinimarmeladia. Levitä täytettä päälle niin, että sitä on hieman enemmän kohdissa, joissa kirjan sivut ovat paksuimpia. Aseta seuraava pohja päälle ja leikkaa sitä ohuemmaksi sivuilta ja keskeltä kirjan muotoon. Kostuta ja täytä kuten edellä. Aseta vielä viimeinen pohja päällimmäiseksi, muotoile sitä ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku
Levitä kakun pinnalle ohuelti kermavaahtoa tai sokerikreemiä. Kauli vaahtokarkkimassa suorakaiteen muotoiseksi, 2-3 mm paksuiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele massa hyvin kakun päälle ja reunoille ja leikkaa ylimääräinen pois.

Nuottiavaimet ja nuotit kannattaa valmistaa jo paria päivää aikaisemmin, jotta ne ehtivät kuivahtaa. Leikkaa nuottiviivaston viivat mustasta marsipaanista ja liimaa ne paikoilleen vesi-tomusokeriseoksella. Liimaa nuottiavaimet ja nuotit nuottiviivastoille.

4 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän hienoja noi kakut ja leivonnaiset!!:)

    VastaaPoista
  2. Vähänkö toi on muute hieno !! :) GO ESSI ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kato ku huomasin et olit kommentoinu.. Tulee vähän jäljes mut kiitti! :)

      Poista