torstai 27. syyskuuta 2012

Hevoskakku

Tähän mennessä syksy on omalta osaltani mennyt lähinnä kouluhommiin, eikä leipomiselle ole pahemmin jäänyt aikaa. Tällaisen kakun sain kuitenkin pitkästä aikaa heppasynttäreille tilauksesta tehtyä:

Tähän kakkuun tein ensimmäistä kertaa erilliset koristeet marsipaanista ajatellessani sen olevan ihan helppoa muutamien marsipaaniporkkanoiden ja -amppareiden kokemuksella. Muutaman epätoivoisen illan/yön koristeiden parissa vietettyäni tajusin kuitenkin, että harjoittelemistahan tämä näpertely vaatii.

Kakun poniin inspiraation sain ihanaisesta hoitoponistani. Ja olihan se ihan mukava kuulla, kuinka joku lapsista totesi tarhassa seisovan palleron muistuttavan kakkua koristanutta yksilöä. :)


 
 

Kakun tein aikalailla tämän Kinuskikissan ohjeen mukaan, vaihtaen kermavaahdon vain vaniljamousseksi. Tuohon omenan ja vaniljan yhdistelmään ihastuin  niin, että taitaa täyte päätyä seuraavaankin kakkuun. :) Nyt niitä pitäisi taas alkaa enemmän harjoittelemaankin, kunhan tämän koeviikon jälkeen vielä järjissäni olen.

1 kommentti: