perjantai 16. marraskuuta 2012

Peikkometsäkakku

Tämän kakun tein tilauksesta jo pari viikkoa sitten, mutta en ole laiskana jaksanut edes kuvia käydä aiemmin läpi. Siinä välissä tein isänpäiväkakunkin, jota en edes kehdannut kunnolla kuvata. Tämä kakkujen tekeminen alkaa taas hieman tökkiä, ja pelkkä ajatuskin loppuvuodeksi tehtävistä kakuista aiheuttaa stressiä. Pitäisi ehkä tällä kertaa viisaana pitää pientä taukoa ennen kuin nuo salakavalat kakut vievät taas koko innostukseni leivontaan.

Minulla on aina ollut jokin ihme viha-rakkaussuhde kakkuja kohtaan, sillä vaikka kovasti niiden tekemistä rakastankin, otan niistä aina liikaa paineita. Yhdenkin kakun tekeminen vie vain niin paljon aikaa ja voimia, että sen jälkeen parin päivän loma kuulostaisi aina enemmän kuin lupaavalta.

Silti pienimmätkin syyt tehdä kakkuja ovat minulle SUURIA, eikä niitä ihan helpolla jätä väliin. ;)

Kakun valmistumisen kanssa teki tiukkaa, vaikka koristeita olinkin jo viikon ajan tehnyt. Luulin olevani kerrankin hyvin aikataulussa, mutta tavallista suurempi kakku vaatikin yllättävän paljon työtä. Niin tyypillistä minulle. :D
Koristeisiin jouduin pyytämään apua siskoltani, vaikka muuten kaiken tykkäänkin itsepäisesti tehdä itse. :) Välillä on vain hyväksyttävä toisten apua, jotta itsekin ehtii levähtää. Iso kiitos siis Annille koirista ja peikosta!

Tulipa tätäkin kakkua tehdessä mietittyä, että tuntipalkalla kakkuja tekemällä tulisi aika äkkiä miljonääriksi. :D

10 kommenttia:

 1. Hienoja kakkuja sinulla täällä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :D Aivan upeilta nuo sunkin blogissa näytti!

   Poista
 2. Essi sie oot ihan hullu! :D tule leipoon mullekki kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Vitsi ku iso! Meillä oletettavasti on tuo sama kakkualusta, eikä sille tulevat kakut oo iiiikinä peittäny sitä kokonaan. Viha-rakkaussuhde kakkuja kohtaan on itelläki tuttu ilmiö.. On se kyl vähitellen laimentunu; mitä sitä turhaa stressaamaan. Mut tässä kyl on ihanan maanläheiset metsän sävyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollu itekää ikinä ennen noin isoa kakkua tehny, ja aika isohan toi tohon alustaan oli ku ei kupu mahtunu päälle. Kiva tietää etten oo ainut joka kakkujen tekemisestä stressaa :) tosin tuntuu se kyl välillä mustakin aika tyhmältä..

   Poista
 4. Onpas komea kakku ja koristeet eritoten! Taidan vierailla ensimmäistä kertaa blogissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kävin jo kurkkaamassa sunkin hienoja kakkuja :)

   Poista