torstai 31. tammikuuta 2013

Classic Chocolate Whoopie Pies

Whoopiet ovat olleet liian pitkällä testattavien leivosten listallani jo aivan liian pitkään, ja nyt uuden leivontakirjan myötä sain hyvän syyn testata niitä. Ja nyt toivon, että olisin tehnyt näitä heti silloin vuosi sitten näihin ekaa kertaa törmättyäni, niin olisin kerennyt leipoa näitä jo kyllästymiseen asti.

Tosin epäilen kyllä onko näihin edes mahdollista kyllästyä...



Whoopieiden perusideana on kaksi kakkumaisen pehmeää, suurta keksiä, joiden välissä on paksu kerros täytettä. Makuvaihtoehtoja saa keksejä ja täytteitä molempia soveltelemalla lukuisia, mutta itse päätin aloittaa ihan klassista peruswhoopieista, eli vaahtokarkkitäytteisistä suklaakekseistä.




Tummat kaakaokeksit sopivat täydellisesti makealle vaahtokarkkitäytteelle, joten nämä eivät mitään ällönmakeita ole. Sen verran isoja kuitenkin, että jo yksi leivos taltuttaa varmasti pahimmankin makeannälän.




Vaikka kuinka ihania whoopiet ovatkin, ärsyttää silti tuon kookosrasvan kanssa sotkeminen. Yhteistyötä sen kanssa en ole ikinä saanut sujumaan, joten saan aina jälkikäteen poimia rasvasta sinkoilleita murusia ympäri keittiötä...

Resepti on Gummeruksen Whoopie-leivokset -kirjasta.


♥ ♥ ♥


Chocolate Whoopie Pies (10 kpl)


Whoopies (20 kpl)
175 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
iso hyppysellinen suolaa
85 g pehmeää margariinia
85 g pehmeää kookosrasvaa
150 g fariinisokeria
iso kananmuna
1,5 dl maitoa

Vaahtokarkkitäyte
225 g vaahtokarkkeja
4 rkl kaurajuomaa
115 g kookosrasvaa
55 g tomusokeria


Valmista keksit
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vaahdota margariini, kookosrasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen vuorotellen kuivia aineita ja maitoa.

Pursota tai nostele pyöreitä taikinanokareita pellille jättäen kekseille reilusti leviämisvaraa. Älä tasoita taikinanokareita, sillä ne leviävät itse paistuessaan. Paista 180 asteessa 12-14 minuuttia. Nosta 5 minuuttia pellillä jäähtyneet keksit ritilälle jäähtymään.


Valmista täyte
Sulata vaahtokarkit kaurajuoman kanssa vesihauteessa välillä sekoittaen. Nosta sivuun jäähtymään. Vatkaa kookosrasva ja tomusokeri tasaiseksi ja lisää jäähtyneiden vaahtokarkkien joukkoon. Vaahdota 1-2 minuuttia.


Täytä keksit
Valitse jokaiselle keksille samankokoinen pari ja täytä ne vaahtokarkkitäytteellä. Itse koin helpoimmaksi levittää täytteen kylmässä vedessä kastelluin sormin.

2 kommenttia:

  1. Nam, näitä pitäisi ehdottomasti kokeilla! :) Vaahtokarkit ja suklaa, voiko olla parempaa yhdistelmää, jam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo yhdistelmä tosiaankin toimii! Ja ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ;)

      Poista