sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Chocolate Espresso Fudge Cookies

Varoitan nyt ihan ensin, että nämä cookiet kannattaa jättää leipomatta, jos omaa syömistä on toisinaan vähänkään vaikea hallita. Söin itseni jo toistamiseen näistä kipeäksi, kun näihin vain yksinkertaisesti jää koukkuun. Viimeksi näitä tehdessäni en edes kerennyt cookieita kuvaamaan, kun kaikki hävisivät ennen kuin ehtivät jäähtyä. Nyt kuvasinkin ne onneksi heti uunista tultuaan.




Cookiet muistuttavat paljon brownieita niin taikinana kuin valmiina cookieinakin. Nämä ovat sisältä sitkeän tahmeita ja tarttuvat niin hampaisiin kuin leivinpaperiinkin. Pinnalle muodostuu kuitenkin vaalea, hyvin ohut ja rapea kuori. Parasta näissä on kuitenkin rapeat reunat, joista huolimatta koko loppu cookie on pehmeä ja kostea. Ei siis vain se yleensä viimeiseksi jätettävä keskusta.

Löysän taikinan vuoksi cookiet leviävät nopeasti pellille ja jäävät siis hyvin ohuiksi, mutta eivät kuitenkaan paistu kuiviksi. Päinvastoin, sillä ekaa kertaa näitä tehdessäni luulin laittaneeni taikinaan liikaa rasvaa ja suklaata.




Espresso ja tumma suklaa ovat aina osuva yhdistelmä, eivätkä nämäkään cookiet tee poikkeusta. Pienikin määrä espressojauhetta antaa vahvan, paljon paremman kahvinmaun kuin normi kahvi.

Olin taas itsepäinen suklaan käytön kanssa ja laitoin näihin pelkkää 50-60 % suklaata, vaikka ohjeessa käskettiin laittaa tummempaakin. En sitten loppujen lopuksi uskaltanut tummempaa testata; varmempi pysyä tutussa ja turvallisessa suklaassa, jonka ainakin tietää toimivan. Suklaan maku kun aina heijastuu sen verran leivonnaisiin, että itselleni mieluisan lopputuloksen saan jättämällä kaikkein tummimmat suklaat kauppaan.





♥ ♥ ♥



Chocolate Espresso Fudge Cookies (L&OO)
n. 30 kpl


420 g tummaa suklaata
100 g margariinia
3 suurta kananmunaa
1 cup + 2 rkl sokeria
2 tl espressojauhetta
3/4 cup vehnäjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa


Rouhi 170 g suklaasta. Sulata 250 g suklaata margariinin kanssa vesihauteessa ja nosta sivuun jäähtymään. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat, sokeri ja espressojauhe paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele ensin suklaa-rasvaseos ja sitten kuivat aineet joukkoon vain sen verran, että taikina on tasaista.

Nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille viiden sentin välein. Paista 175 asteessa 8-10 min. Suosittelen hyökkäämään cookieiden kimppuun heti uunista tultuaan lusikan kanssa, vaikka ne säilyttävät mehevyytensä jäähtyessäänkin.

1 kommentti:

  1. Blogissani olisi haaste sinulle:
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/05/arvonta-ja-11-asiaa-minusta.html

    VastaaPoista