sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Boston Cream-Cupcakes

Vähän aikaa sitten ruotsin sanakokeeseen lukiessani jostain kumman syystä alkoi tehdä kauheasti mieli leipoa, varsinkin tajutessani, että Tukholmasta tuomani The Hummingbird Bakeryn leivontakirja oli vielä lähes käyttämätön. Päätinpä sitten leipoa på svenska - ruotsiahan tuli siinä samalla luettua.

Jos ei muuta, niin ainakin sain itseni motivoitua opettelemaan ensimmäiset kymmenen sanaa asettamalla valmiit cupcaket tuoksumaan nenäni eteen. Tarkoituksena oli siis syödä yksi opeteltuani kaikki sanat, mutta kärsivällisyyteni ei riittänyt pelkästään tuollaisten herkkujen katselemiseen.





Nämä cupcaket on sovellettu Boston-kakusta, joka on siis vaalea kakku vaniljatäytteellä ja suklaakuorrutteella. Monivaiheisiahan nämä siis ovat valmistaa, mutta juuri kuin luotuja tällaisille päiville kun pitäisi opiskella ahkerasti. Ja laukussa odottavat koulukirjat saavat myös siivoamaan keittiön niin huolella.




Suklaakuorrute sopii hyvin vaaleaan pohjaan, mutta sekä taikina että täytteeksi tullut vaniljakastike olisi saanut maistua reilummin vaniljalle. Ja ainakin täyte kannattaisi tehdä ennemminkin tavalliseen maitoon kuin kaurajuomaan. Muuten näistä tuli pehmeitä mutta kohosivat silti hyvin.







♥ ♥ ♥



Boston Cream-Cupcakes (The Hummingbird Bakery Söta Dagar)
12-16 kpl


Cupcakes
75 g huoneenlämpöistä margariinia
3 dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 1/4 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa

Täyte
2 1/2 dl kaurajuomaa
1/2 tl vaniljasokeria
2 suurta keltuaista
1/2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä

Kuorrutus
150 g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
6 1/4 dl tomusokeria
3/4 dl kaurajuomaa

tummaa suklaata raastettuna koristeluun



Cupcakes
Sekoita leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri jauhoihin. Vatkaa margariini, sokeri ja jauhoseos keskenään sekaisin. Vispaa kaurajuoma ja munat sekaisin toisessa kulhossa. Vatkaa 3/4 kaurajuomasta taikinan joukkoon, kunnes taikina on tasaista. Lisää loppu kaurajuoma ja vatkaa tasaiseksi.

Täytä 2/3 muffinivuoista taikinalla ja paista 200 asteessa 15-20 min.


Valmista täyte muffinien paistuessa
Kuumenna kaurajuoma kattilassa kiehuvaksi. Sekoita sillä välin muut täytteen ainekset keskenään eri kulhossa. Sekoita 4 rkl kuumaa kaurajuomaa muiden ainesten joukkoon. Kaada tämä seos kuumaan kaurajuomaan ja sekoita hyvin.

Kuumenna täyte uudelleen kiehuvaksi ja anna porista samalla koko ajan sekoittaen minuutin ajan. Nosta jäähtymään.


Valmista kuorrute täytteen jäähtyessä
Vatkaa margariini notkeaksi ja lisää kaakaojauhe ja suola. Vatkaa tomusokeria ja kaurajuomaa vuorotellen joukkoon. Vatkaa lopuksi kuorrutetta, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa.

Leikkaa muffineihin n. 2cm leveät ja 3cm syvät kolot. Täytä ne jäähtyneellä täytteellä ja paina pois leikatut palat paikoilleen. Levitä päälle kuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti