perjantai 26. huhtikuuta 2013

The Original Rice Crispy Treats

En ole vielä toistaiseksi tavannut ketään, joka saisi samanlaisen kaaoksen aikaan keittiössä kuin minä useimmiten leipoessani. Varsinkin isotöisempien täytekakkujen jälkeen keittiö on kuin pyörremyrskyn jäljiltä, ja taikinat ympäri lattioita ja kaapin ovia. Tarvitsisin oikeasti jonkun kiitämään rätti kädessä perässäni, samalla korjaten kaikki tiskit ja tyhjät kananmunankuoret pois uusien tieltä.

Tällä kertaa keittiömme olisi ollut taas kuvaamisen arvoinen sotkettuani sen aika lahjakkaasti vain näitä yksinkertaisia ja nopeita Rice Crispy Treatseja testatessani.

Rice Crispy Treatsit ovat amerikkalaisia, Kellogg'sin kehittelemiä riisimuromakeisia, joissa riisimurojen sekaan sulatetaan vaahtokarkkeja. Ilman uunia valmistuvat leivonnaiset kuulostavat aina niin helpoilta ja nopeilta tehdä, ja myös näiden luulin kuuluvan kyseiseen joukkoon.

Vaahtokarkkien sulattamisessa ja niiden kanssa läträämisessä on kuitenkin aina oma hauskuutensa. Venyvät ja kaikkialle tarttuvat vaahtokarkit yhdistettynä joka suuntaan sinkoileviin ja mureneviin riisimuroihin on kuitenkin yhdistelmä, jolla keittiön saa todellakin sotkettua ennätysvauhdilla.


Muuten nämä ovat ihanan rouskuvia, ja riisimurot tasoittavat vaahtokarkkien makeutta kivasti. Plussaa näissä onkin se, että riisimurot oikeasti hallitsevat maussa, kun taas esim. riisisuklaassa ne vain tahtovat hukkua suklaan sekaan. Vaahtokarkkeja sulatetaan tasan sen verran, mikä pitää riisimurot kiinni toisissaan, aivan kuten kuuluukin.

Näissä kannattaa käyttää oikeasti isoa kattilaa, itse vaihdoin aluksi käyttämäni litran kattilan melko nopeasti muutaman litran isompaan kattilaan. Eikä sekään liian iso ollut, ainakaan keittiön lattian perusteella.
♥ ♥ ♥
The Original Treats (Kellogg's)

3 rkl margariinia
280 g vaahtokarkkeja
6 cups riisimuroja

Sulata margariini isossa kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja anna sulaa välillä sekoitellen. Varo, etteivät ne pala pohjaan! Lisää riisimurot sulaan vaahtokarkkiseokseen. Painele seos voipaperilla vuorattuun, n. 30 x 20 cm vuokaan. Levittäminen on helpointa kun esim. sormet tai lusikan kastaa kylmään veteen, jolloin tahmeat vaahtokarkit eivät tartu kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Rice Crispy Treatsit kannattaa tarjoilla heti samana päivänä valmistamisesta.

3 kommenttia: