sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Brookies, part 1

Rakastan tuota nimeä, brookies. Eli siis brownien ja cookien risteytyksestähän on kyse. Brookieita Amerikassa tehdään ainakin parilla eri tyylillä, ne voivat olla joko browniemaisia cookieita, kuten nämä, tai brownieita, joiden päälle tehdään keksitaikina.

Ja minun oli tietysti pakko testata molempia, brownie-versio sitten seuraavassa postauksessa.





Odotukseni olivat ehkä liian korkealla cookieiden suhteen, sillä petyin vähän näihin. Tosin voivatko ne brownien ja cookien yhdistyessä kovin matalalla edes ollakaan?

Oikeastaan en voi sanoa ettenkö näistä pitäisikään, ihaniahan nämä suussasulavat, todellakin suklaiset cookiet ovat. Nämä eivät vain olleet jotenkin juuri oikean suklaisia omaan makuuni.

En myöskään saanut näitä näyttämään niin houkuttelevalta kuin Lovin' From The Ovenissa. Ihailein tuota amerikkalaisten niin rentoa tyyliä leipoa, itse olen siihen liian tarkka, jolloin saan kaikki leivonnaiseni näyttämään vain tylsiltä.




Tuo itse idea on kuitenkin niin houkutteleva, että voisin etsiä toisen cookien muodossa olevien brookieiden reseptin ja testata sitä. Jotenkin tuntuu, etten voi noin vain antaa normicookieiden päihittää näitä.


 
Hävettää taas nämä kuvat.. Sain kerrankin ottaa enemmän kuvia cookieista, mutta kaikki ovat ihan epätarkkoja kuten nykyään aina. Oma kamera olisi ihan kiva niin voisi harjoitella enemmän tuota kuvaamista.



♥ ♥ ♥



Brookies (Lovin' From The Oven)
n. 20 kpl


1 rkl öljyä
1 tl margariinia
2 cups suklaarouhetta (50-60% kaakaota)
2 suurta kananmunaa
3/4 cup fariinisokeria
1/2 cup jauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria


Sulata suklaa, öljy ja margariini keskenään ja laita sivuun jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula suklaa. Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri ja siivilöi vähitellen taikinaan.

Pakasta taikinaa matalassa astiassa 6-8 min, kunnes pinta on jähmettynyt hieman. Ota taikinasta palloja ja aseta ne leivinpaperille. Paista 175 asteessa 11-12 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Jännä idea, en olekaan tälläisistä vielä kuullut! Itseänikin harmittaa, jos kuvaaminen ei vaan jostain syystä onnistu ja toisinaan ei huvita edes julkaista reseptiä, mutta ohje on kuitenkin tärkeämpi ja kuvaillessa sitä oppii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan näitä ihmeessä! Tuo kuvailu osaa olla kyllä välillä niin hermoja raastavaa, varsinkin kun katselee muiden hienoja kuvia.. ja on se toisaalta kiva että parannettavaa löytyy aina :)

      Poista
  2. Mun puhelin on täynnä näitä sun reseptejä!:D Hyviä ja ihania on kaikista leipomista jutuista, vielä pitää muutama tehä ni on kaikki mun ouhelimessa olevat sun reseptit tehty!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että joku muukin täällä olevista resepteistä pitää! :D Välillä kun mietin, että tykkääköhän kukaan edes rakastamistani ällönmakeista leivonnaisista..

      Poista