maanantai 3. kesäkuuta 2013

Anzac Cookies

Australialaiset Anzac cookiet ovat oikeastaan parempi versio kaikkien tuntemista kauralastuista, joihin ainakin itse olen kyllästynyt jo ajat sitten. Näiden maussa ja rakenteessa on vain sitä jotain, joka kauralastuista jää joka kerta puuttumaan, mutta silti aivan yhtä helppotekoisia.




Cookiet jäävät paksummiksi ja pehmeämmiksi, mutta samalla rapeammiksi kuin monesti sitkeät kauralastut. Näiden pitäisi myös säilyä aika hyvin, sillä näihin ei laiteta kananmunaa. Omakohtaista kokemusta näiden säilyvyydestä ei kuitenkaan ole kuin parilta päivältä..





Ekan kerran näitä tehtyäni tuli todettua, että on toisaalta ihan hyvä, että tällaisia sählääjiä kuten minä löytyy. Kuka muuten saisi näin yksinkertaisia ja helppoja ohjeita epäonnistumaan? Luin siis ohjeen väärin ja laitoin rasvaa puolet liian vähän. Mutta ihmeen nopeasti cookiet silti purkistaan hävisivät.




Käyttämääni ohjeeseen laitetaan vain tavallista, valkoista sokeria, mutta olen myös kokeillut korvata puolet siitä fariinisokerilla. Cookiet saavat näin paljon enemmän makua ja niistä tulee ehkä jopa vähän pehmeämpiäkin.





 
♥ ♥ ♥



Anzac Cookies (Martha Stewart)
n. 36 kpl


2 cups vehnäjauhoja
2 cups kaurahiutaleita
2 cups sokeria
1 cup kookoshiutaleita
220 g margariinia
2 rkl vaaleaa siirappia
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 cup kiehuvaa vettä


Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja kookoshiutaleet isossa kulhossa keskenään ja nosta sivuun. Sulata margariini siirapin kanssa. Liuota sooda kiehuvaan veteen ja sekoita rasvaseokseen. Sekoita rasvaseos kuivien aineiden joukkoon, kunnes taikina on tasaista.

Pyöritä taikinasta halkaisijaltaan n. 4 cm palloja ja aseta ne leivinpaperille 5 cm matkan päähän toisistaan. Litistä palloja hieman kämmenellä. Paisa 175 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 min. Muista, että cookieiden tulee jäädä pehmeiksi! Anna jäähtyä vähän aikaa pellillä ennen ritilälle siirtämistä.

2 kommenttia:

  1. Hei tää on hyvä! ;)

    ps. se taikina on aika yumm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastuin itekki näihin, kiitti vinkistä! Tohon taikinaan jää kyllä koukkuun, syön sitä aina ihan liikaa.. :)

      Poista