perjantai 7. kesäkuuta 2013

Condensed Milk Pound Cake with Condensed Milk Chantilly

En muista koska viimeksi olisin kuivaa kakkua tehnyt, en nimittäin ole niiden suurin ystävä. Joskus yläasteaikoina jonkun tiikerikakun olen tehnyt, ja sen epäonnistuttua aika täydellisesti olen niitä vältellyt. Olen vain ihan surkea leipomaan mitään helppoja perusleivonnaisia..




En sitten tiedä vaikuttiko tämän reseptin amerikkalainen alkuperä vai herkullinen nimi, tai sitten yksinkertaisesti kakun täydellinen onnistuminen siihen, että tähän kuivaan kakkuun rakastuin. Kondensoitua maitoa jäi pockyista niin paljon yli, että se oli käytettävä johonkin, ja tämä oli ensimmäinen resepti, joka osui silmiini.




Tästä kakusta levisi juuri sellainen tuoksu koko keittiöön, jonka toivoisi syntyvän aina leipoessa. Kondensoitu maito ja vaniljatanko antoivatkin kakulle ihan oman, herkullisen makunsa, johon jäi koukkuun kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta. Kakku onnistui myös rakenteeltaan, sillä se irtosi hyvin vuoastaan ja oli helppoa leikata heti lämpimänäkin.




Kesällä tämän kakun kaveriksi sopivat ehdottomasti tuoreet mansikat tuon kondensoidulla maustetun kermavaahdon lisäksi, mutta muuten esim. hedelmätkin kelpaavat.





♥ ♥ ♥



Condensed Milk Pound Cake with Condensed Milk Chantilly (Jun-Blog)


Kakku
1 cup huoneenlämpöistä margariinia
1 1/3 cup vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 cup sokeria
vaniljatanko
1/2 tl suolaa
3/4 cup kondensoitua maitoa
3 suurta kananmunaa

Kermavaahto
1 cup kermaa
2 rkl kondensoitua maitoa
1/8 tl suolaa


Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa margariini, sokeri ja vanilja vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi, n. 2 min. Vaniljatangosta saat vaniljansiemenet halkaisemalla tangon ensin pituussuunnassa kahtia, ja sitten vetämällä siemenet pois terävällä veitsellä. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja vatkaa mukaan. Vatkaa vielä munat yksitellen taikinaan.

Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti, kunnes pinta on kullanruskea ja kakun sisään työnnetty tikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.

Anna kakun vetäytyä mielellään yön yli jääkaapissa ja tarjoa kondensoidulla maidolla makeutetun kermavaahdon ja tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

1 kommentti:

  1. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Vaikka olen suuri kuivakakkujen ystävä, en ole koskaan kokeillut pound caken tekoa. Tykkään myös kondensoidusta maidosta, joten eihän tämä voinutkaan olla muuta kuin namia.

    VastaaPoista