sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Nutella Brownies

Vielä onnistun löytämään näitä jo aiemmin keväälläni tekemiä leivonnaisia, joita olin silloin liian laiska postailemaan. Yksi viikonloppu meni tuolloin kokonaan pyöräillessä ja tallilla pyöriessä, joten sunnuntai-iltana oli sitten brownieden vuoro. Kun kerran pari päivää oli tullut liikuttua enemmän ja jääkaappia avattua vähemmän, sai vajauksen normaaliin energiansaantiin korjattua aika nopeasti parilla palalla näitä täyteläisen suklaisia brownieita.




Nimestään huolimatta Nutella ei näissä bronwnieissa maistu ollenkaan, vaan sitä laitetaan taikinaan tekemään brownieista tavallistakin tahmeampia. Toisaalta harmi, sillä itse en ainakaan tiedä mitään Nutellaa ihanampaa, mutta muuten se täyttää tehtävänsä hyvin.

En tosin ole varma, olisinko uskaltanut näitä edes tehdä, jos en olisi lukenut Nutellan maun häviävän muun kaakaon sekaan. Niin itsetuhoinen en kuitenkaan ole, että yhdistäisin lempileivonnaiseni ja Nutellan. Söisin itseni niistä heti kipeäksi. Enemmänkin kuin kipeäksi.


 

Kaakaota taikinaan laitetaan reippaasti, joten reilun kokoiset maitosuklaasattumat sopivat mukaan paremmin kuin hyvin. Tummaa brownieta syödessä on mukava löytää aina välillä makeita yllätyksiä. Kerran sellaisen löydettyään niitä alkaa joka suupalalla oikein odottamaan. Ja sellaisen löytyminen uudelleen ja uudelleen saa lopulta aikaan kierteen, jossa brownieita lusikoi vuoasta yhä enemmän ja enemmän uuden suklaapalan toivossa.

Ei siis epäilystäkään, ettenkö olisi jäänyt näihin koukkuun ihan ilman Nutellankin makua. Tosin siihen ei minulla muuta tarvita kuin pelkkä tavallinen brownie-pohja.




Browniet tein pitkästä aikaa gluteenittomiksi, sillä tällaisissa tahmeissa ja suklaisissa resepteissä vehnäjauhojen korvaaminen ei muuta koostumusta tai ainakaan makua ollenkaan. En sitten tiedä, miksi en ole pitkään aikaan jaksanut ylähyllyn gluteenittomaan jauhoseokseen kurkottaa, niin paljon olen kuitenkin viimeaikoina kaikkea tahmean suklaista leiponut.



♥ ♥ ♥



Nutella Brownies (Buns In My Oven)


220 g margariinia
2 1/4 cup sokeria
1/2 cup Nutellaa
4 suurta kananmunaa
1 1/4 cups kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl espressojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 cups gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
280 g maitosuklaata karkeasti rouhittuna


Yhdistä jauhoseos, suola, leivinjauhe, espressojauhe ja vaniljasokeri. Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita sokeri joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia, mutta älä anna rasvaseoksen kiehua! Siirrä rasvaseos isoon kulhoon.

Vatkaa kaakaojauhe ja munat rasvaseokseen. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vielä suklaapalat joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun, n. 20x30 cm vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa n. 30-35 min, kunnes brownien keskelle työnnetty tikku tulee lähes puhtaana ulos.

4 kommenttia:

  1. mitä toi "cup" tarkoittaa ? :D
    desilitraa vai mitä ? :D
    anteeks oon tyhmä, mutta en tajua !
    + ihana blogi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cupsit on amerikkalaisten käyttämä mittayksikkö leivonnassa, eli 1 cup = 2,4 dl. Eli ainakin ite joudun välillä laskimenkin kaivamaan esiin.. :)

      Cups-mittoja myydään myös ainakin joissain leivontatarvikekaupoissa, jos ei halua aina muunnella deseiksi.

      En itekkään aluks tajunnu oikeen noita cupseja, eli et ollenkaa tyhmä oo ;D Ja kiitti vielä!

      Poista
    2. ohjeessa ei lue missä välissä nutella pitää lisätä ja minne? tai en ainakaan itse huomannut :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista