tiistai 23. heinäkuuta 2013

Maple and Pecan Layer Cake

Red Velvet Caken jälkeen rakastuin helppoihin amerikkalaistyylisiin täytekakkuihin niin, että oli pakko jatkaa heti vähän perinteisemmällä kakulla. Eli kuten tässä pekaanipähkinöitä ja vaahterasiirappia sisältävässä kakussakin, amerikkalaisten kakkujen pääosassa on yleensä mehevä ja paksu pohja, ja kakku täytetään ja kuorrutetaan ohuella kerroksella kreemiä.
 



Voisin saarnata taas vaikka kuinka siitä, miten taas kerran amerikkalaiset osaavat ja suomalaiset eivät, mutta amerikkalaiset kakut ovat vain yksinkertaisesti kymmenen kertaa helpompia tehdä ja herkullisempia niin ulkonäöltään kuin maultaan kuin suomalaiset.

Mehevää kakkupohjaa ei tarvitse kostuttaa, mikä on ainakin omalta osaltani suuri helpotus, kakkupohjaa ei tarvitse leikata (tai murustaa) moneen osaan, eikä tarvitse temppuilla käsiin sulavan kermavaahdon tai aikaavievien marsipaanikoristeiden kanssa.


 
 
Tämän kakun pohja oli niin herkullisen pehmeä, että hyvä että kakun väliin asti päätyi. Makeaa voikreemiä ei siis kakun väliin tarvita kuin ohut kerros, ja kakku saa siitä herkullisen ulkonäkönsä nopeasti vähällä vaivalla.
 

 


Eli kuten tämä kakku todistaa, amerikkalaiset tekevät kaiken, joka on ainakin omasta mielestäni suomalaisissa täytekakuissa pielessä, täydellisesti.

 
 
 
♥ ♥ ♥




Maple and Pecan Layer Cake (The Hummingbird Bakery: Söta Dagar)
10-12 annosta


Kakku
125 g huoneenlämpöistä margariinia
4 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 1/2 dl kaurajuomaa
3 rkl vaahterasiirappia
3 suurta kananmunaa
100 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Kuorrute
250 g huoneenlämpöistä margariinia
12 1/2 dl tomusokeria
4 rkl kaurajuomaa
1 rkl vaahterasiirappia

pekaanipähkinöitä koristeeksi



Valmista kakku
Vuoraa kolmen, halkaisijaltaan 20 cm, pyöreän vuoan pohjat leivinpaperilla.

Vatkaa margariini, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään tasaiseksi seokseksi. Vispaa maito, vaahterasiirappi ja munat käsin. Vatkaa maito-munaseos muiden ainesten joukkoon, kunnes taikina on tasaista. Lisää rouhitut pekaanipähkinät.

Jaa taikina tasaisesti kolmeen valmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20-25 min, kunnes pohjat ovat kullanruskeita ja niiden keskelle työnnetty paistotikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä muutama minuutti vuoissaan ja kumoa ritilälle jäähtymään täysin.


Valmista kuorrute
Vatkaa margariini ja tomusokeri sekaisin. Sekoita maito ja vaahterasiirappi keskenään ja vatkaa kuorrutteen joukkoon. Vatkaa kuorrute kuohkeaksi.


Kokoa kakku
Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja levitä sen päälle 3-4 rkl kuorrutetta. Käytä tarvittaessa hieman lisää kuorutetta, jotta saat tasaisen kerroksen. Jatka muut kerrokset samalla tavalla. Kun kakku on kasattu, levitä loppu kuorrute tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Vedä pienellä palettiveitsellä kuorrutteen pinnalle kuvioita haluamallasi tavalla. Aseta pekaanipähkinät kakun pinnalle koristeeksi.


2 kommenttia:

  1. Hei löysin juuri paripäivää sitten ihanan blogisi ja poimin täältä talteen melkein kaikki reseptit,joita on ehdottoman pakko kokeilla!:P Esitän myös toiveen,että tekisit amerikkalaisen omenapiirakan ja laittaisit tänne reseptin siitä :D Tällä hetkellä odotan koko ajan vain uusia reseptejä,kiitos siis ihanasta blogista,jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
  2. Oikeesti mä oon miettinny, että tilaan sulta jonku synttärikakun tai jotain (ei mitään normitäytekakkua!) joulukuussa :DD haluun niin maistaa jotain sun leipomuksia!
    ja laitan tän mun uuden blogin tähän ihan varmuuden vuoks että jos et vaikka muuten löydä sitä tai vastaavaa :)
    http://laurasofias.blogspot.fi

    VastaaPoista