sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Red Velvet Cheesecake

Red Velvet Cake on ehkä upeimpia kakkuja, mitä on olemassa. Aika yksinkertaiseltahan kakku näyttää, ja sitä se on tehdessäkin, mutta tuo punaisen ja valkoisen yhdistelmä vain on niin klassikko. Ja nimenomaan se, että Red Velvet -resepteissä itse kakku on kirkkaan punainen, tekee niistä niin erityisiä.




En ollut ikinä ennen kyseistä tehnyt, ja päätin sitten heti mennä astetta pidemmälle. Eli täytin kakun juustokakulla.

Ja kakku, joka on täytetty juustokakulla, ei voi tietenkään olla muuta kuin maailman paras kakku ikinä.




Eli jos Red Velvet Cake on jo ulkonäöltään upean yksinkertainen, täytettynä juustokakulla se nousee ehdottomasti muiden kakkujen yläpuolelle. Kakkua syödessä olisi vain tehnyt mieli kaivaa kaikki juustokakut itselleen, mutta toisaalta se maistui entistäkin paremmalta kevyesti kaakaoisen kakkupohjan kanssa.




Olen aina hyvin kriittinen kaikkea leipomaani kohtaan, ja tämä korostuu varsinkin kakuissa. Siksi en olekaan vielä tottunut ajatukseen, että tämän kakun voin hyvällä omalla tunnolla sanoa onnistuneen täydellisesti.






♥ ♥ ♥




Red Velvet Cheesecake (Brown Eyed Baker)
12 annosta



Cheesecake
900 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 1/4 cups sokeria
4 kananmunaa
3/4 cup kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Red Velvet Cake
225 g huoneenlämpöistä margariinia
1 1/2 cups sokeria
2 kananmunaa
1/4 cup + 1 rkl kaakaojauhetta
6 rkl punaista elintarvikeväriä
1 cup piimää
2 1/4 cups vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

Cream Cheese Frosting
225 g huoneenlämpöistä margariinia
220 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
4-5 cups tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria



Valmista juustokakku
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka parilla kerroksella foliota. (Vuoka laitetaan veteen paiston ajaksi, joten folio estää vuokaa vuotamasta.)

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi ja pehmeäksi, noin 3 min. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten minuutin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää kuohukerma ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja aseta vuoka isomman vuoan sisälle (esim. suuri lasagne-vuoka). Kiehauta vettä esim. vedenkeittimellä ja kaada kuumaa vettä isompaan vuokaan irtopohjavuoan puoliväliin asti. Paista 175 asteessa n. 45-55 min, kunnes kakku on asettunut reunoilta, mutta kevyesti heiluttaessa hyytelömäinen keskeltä. Käännä uunista virta pois ja jätä kakku tunniksi uuniin.

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai yön yli.



Valmista Red Velvet Cake
Vuoraa kahden, halkaisijaltaan 20 cm, irtopohjavuoan pohjat leivinpaperilla ja voitele reunat.

Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi, n. 3 min. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaten voimakkaasti minuutun jokaisen lisäyksen jälkeen.

Sekoita kaakaojauhe ja elintarvikeväri paksuksi tahnaksi. Vatkaa huolella taikinan joukkoon. Sekoita taikinaan puolet piimästä, jonka jälkeen puolet jauhoista. Lisää vielä loput piimästä ja jauhoista samalla tavalla.

Jaa taikina valmisteltuihin vuokiin ja paista 175 asteessa n. 30 min, kunnes kakun keskelle työnnetty tikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä 10 min vuoissa ja irrota kakut jäähtymään lopullisesti ritilälle.



Valmista kuorrute
Vatkaa margariini ja tuorejuusto kuohkeaksi, n. 5 min. Vatkaa tomusokeri vähitellen joukkoon, kunnes kreemi on tasaista. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kuorrutetta vielä muutama minuutti kuohkeaksi.



Kokoa kakku
Leikkaa kakkupohjien pinnat tarvittaessa tasaiseksi, jotta saat kakkuun tasaiset kerrokset. Aseta toinen pohja tarjoilualustalle. Leikkaa juustokakku kahtia ja aseta toinen puoli pohjan päälle. (Juustokakut voi tarvittaessa "liimata" kiinni pohjiin kreemillä, mutta jos juustokakku on hyvin pehmeä, ei liimausta tarvita.) Aseta samalla tavalla vielä toinen pohja ja juustokakku päälle.

Levitä jäljellä oleva kuorrute kakun päälle ja reunoille. Vedä pienellä palettiveitsellä kuvioita kuorrutteen pinnalle tai pursota sitä kakun päälle. Koristele kakun muruilla tai punaisilla nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Moi! Resepti vaikuttaa mainiolta. Tarkistaisin vielä, että onko reseptissä käytetty mitta 1 cup yhtä kuin 2,4 dl? :)

    VastaaPoista
  2. mulla ei toi juustokakku kyllä onnistunu ja tein just ohjeen mukaan, jäi hirveän löysäksi ja olisi palanut päältä jossen olis peittänyt foliolla... Myös tossa kohassa missä pitää laittaa pun. väri ja kaakaojauhe tahnaksi ni kaikki ei oo kohillaan koska 6 rkl tota väriä on 6*15 ml mikä on aika paljon tohon 1/4 cuppiin verratessa eikä niistä saa kyllä tahnaa pikemminki litkua ! lisäsin kaakaojauhetta ja vähensin värin määrää, ja käytin siis nestemäistä, olisi hyvä mainita kumpaa väriä on käytetty pasta vai neste!

    VastaaPoista