sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Nestle Toll House Chocolate Chip Cookies

Suuria, pehmeitä ja isoja sattumia sisältäviä cookieita ei yksinkertaisesti voi vastustaa. Harmi vain, että ne ovat niin isoja ja täyttäviä, ettei niitä jaksa syödä montaa kerralla. Kaikista testaamistani ohjeista Nestlen Toll House Cookies -ohjeen olen todennut parhaaksi. Ja ihmekös tuo, kun alkuperältään amerikkalaisesta ohjeesta puhutaan.

Suklaan määrän olen reseptissä puolittanut, sillä muuten keksi tai täydellisesti paahdetut pähkinät eivät maistu kunnolla. Lisäksi valmiit suklaarakeet, joita muuten kannattaa ehdottomasti käyttää, ovat KALLIITA. Keksien paistamisen kanssa on oltava tarkkana - liian pitkän paistamisen seurauksena kekseistä tulee kovia.

Ai niin, ja nämä ovat muuten niitä Frendeistäkin tunnettuja cookieita :) Kannattaa testata!




Nestle Toll House Chocolate Chip Cookies

Ohje on iso, joten itse yleensä puolitan sen. Näin keksit säilyvät pehmeinä viimeiseen muruun asti.

5,4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
240 g pehmeää margariinia
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
2 isoa munaa
n. 2 dl valmiita suklaarakeita
n. 2 dl paahdettuja (cashew-)pähkinöitä


Yhdistä jauhot, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa margariini ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet sekä suklaarakeet ja pähkinät.

Nostele taikinasta suurehkoja nokareita ja taputa niitä hieman litteämmiksi. Ne tasoittuvat vielä uunissa. Itse pidän todella suurista cookieista, mutta niistä voi tehdä haluamansa kokoisia.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Varo paistamasta liikaa - keksien kuuluu olla uunista tullessaan hyvin pehmeitä. Jäähdytä ritilällä ja säilytä peltirasiassa, jotta keksit pysyvät pehmeinä.




Alkuperäinen resepti

3 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä aivan mahtava resepti, kertakaikkisen suussasulavia keksejä! Mietin tässä, että jos kokeilisi suklaisemman version lisäämällä kaakaojauhetta taikinaan, niin pitääkö jauhojen määrää vähentää hiukan (esim. jos vaikka laittaa puoli desia kaakaota, otanko jauhoista puoli desiä pois?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse yleensä kaakaojauhetta lisätessä vähennän jauhojenkin määrää, mutta täysin varmasti en uskalla mitään sanoa. Muuten tuo ohjeiden muokkaaminen suklaisemmaksi kuulostaa aika tutulta ;)

      Poista
  2. Tein näitä tuossa eilen. Puolikkaana niin tuli kaksi pellillistä. Paistoaika on muuten 10-15 minuuttia. 20 minuutissa olisi palanut ihan karrelle. Muuten hyviä kyllä =)

    VastaaPoista