perjantai 22. kesäkuuta 2012

Saunavihtakakku

Löysin juhannusta edeltävänä päivänä juuri sopivan kakun Confetista, joten meillä oli sitten kahvipöydässä ihan kakkukin. Olen jo pitkään kuolannut Kinuskikissan Dumle-suklaatäytettä, joten nyt päätin sitä kirpeämmän raparperin kanssa testata. Yhdistelmä toimi mielestäni hyvin, ja ihastuin tuohon toffeiseen täytteeseen. Kakun kannattaa antaa täytteineen vetäytyä yön yli, jottaa toffeepalat pehmenevät mukavasti.
 





♥ ♥ ♥

Kaakaokääretorttulevy (Riisa.net)
4 munaa
1 3/4 dl hienoa sokeria
5 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Raparperikiisseli (Kinuskikissa)
n. 370 g raparperia
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl kiisselin keittämisestä ylijäänyttä lientä
3/4 rkl vettä
1 1/2 rkl maissitärkkelystä

Dumle-suklaatäyte (Kinuskikissa)
2 dl vispikermaa
n. 3 rkl ruokotomusokeria
n. 100-150 g Dumleja (pussissa)

Kakun pinnalle ja koristeluun
1 dl vispikermaa
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
150 g vihreää marsipaania (Dr.Oetker)
100 g ruskeaa marsipaania (esim. kaakaojauheella värjättyä)


Valmista pohja
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Kaada kevyesti öljytylle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Valmista raparperikiisseli
Kuutioi raparperit ja laita ne sokerin kanssa kattilaan. Keitä enintään 5 minuuttia. Valuta raparperit siivilän läpi, mutta säästä keitinliemi. Laita valutetut raparperit takaisin kattilaan ja lisää keitinlientä. (Säästä vielä ylijäänyt kakun kostuttamiseen.) Kiehauta ja lisää veteen sekoitettu maissitärkkelys. Keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

Valmista Dumle-täyte
Rouhi Dumlet. Vatkaa kerma paksuhkoksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon ruokotomusokeri. Lisää Dumle-rouhe ja kääntele tasaiseksi.


Kokoa kakku
Leikkaa kääretorttulevystä kolme erikokoista pisaranmuotoista palaa. Täytä kakku kostuttamalla pohjapala raparperien keitinliemellä ja levittämällä sen päälle raparperikiisseliä sekä Dumle-täytettä. Laita täytettä reilummin kupolimaisesti keskelle. Aloita isoimmasta palasta ja jatka pienimpään.

Tee vihdan varsi leikkaamalla ja kostuttamalla kaksi pientä, pitkulaista pohjapalaa, joiden väliin tulee kerros täytettä. Aseta varsi kakun pyöreämpään päähän.

Vatkaa pinnalle tuleva kerma vaahdoksi siivilöimällä teesiivilällä vaahdotuksen alkuvaiheessa vaniljakreemijauhetta vähitellen joukkoon. Levitä kermaa kerros kakun päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.


Koristele kakku
Päällystä "kahva" ruskealla marsipaanilla ja pyörittele siihen ohutta nauhaa oksiksi pitkittäin. Asettele vielä lopuksi pari "oksaa" poikittain, joilla nippu on "sidottu" yhteen.

Kauli vihreä marsipaani levyksi ja ota siitä lehtimuotilla lehtiä. Kakku vetää niitä yllättävän paljon, joten niitä on hyvä tehdä jo reilusti valmiiksi, jottei kakku joudu odottamaan lämpimässä liian kauaa. Asettele lehdet kakun pinnalle niin, ettei kermavaahtoa näy pahemmin alta. Lehtien ei kannata antaa kuivua kokonaan, vain vähän jämäköityä, sillä taipuisina ne on helpompi asetella lomittain.





♥ ♥ ♥

On se kyllä mukavaa, että meillä on pieni reipas apuri/laatuvastaava aina huolehtimassa, että hommat sujuvat. Tällä kertaa tämä iloleipuri sai palkaksi nuolla kermavaahdot ropeleista.


 

5 kommenttia:

  1. Voi kun hauska idea ja hieno toteutus!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itsekin ihastuin Confetin ideaan tehdä saunavihdan muotoinen kakku, ja se oli vielä helppo toteuttaakin. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Onpa hauska saunavihtakakku! :)

    VastaaPoista