sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Heja Sverige!

Viime viikkoisen ratsastusleirin kunniaksi leivoin ruotsin lippua muistuttavan kakun. Lipun ja ristin mittasuhteet eivät varmasti täsmää, minkä lisäksi sinisen sävy ei ole täysin oikea, mutta tässä kakussa tärkeintä olikin vain sinisen ja keltaisen yhdistyminen, mikä näkyy myös täytteessä.

Täytteiden tuli olla täysin maidottomia, joten muokkasin näitä Confetin täytteiden ohjeita maidottomiksi. Kermaa käyttäessä ne olisivat toki parempia, mutta maistuivat kakun sisällä.




Tuo marsipaanihahmo on kyllä niin upea... Tosin mitä muutakaan voi parin minuutin luomukselta odottaa?


♥ ♥ ♥


Mustikka-banaanikakku

Kääretorttulevy (Riisa.net)
4 munaa
5 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Maidoton mustikkatäyte
1/2 prk (1 dl) maidotonta vispiä (GoGreen)
1/4 dl sokeria
1/2 prk maidotonta mustikkajogurttia
n. 3/4 dl mustikoita
1 1/2 liivatelehteä

Maidoton banaanitäyte
1/2 prk (1 dl) maidotonta vispiä (GoGreen)
1/4 dl sokeria
1/2 prk maidotonta persikka-soijajogurttia
3/4 banaania
1 1/2 liivatelehteä
(keltaista pastaväriä)

Pinnalle
1/2 prk (1 dl) maidotonta vispiä
tomusokeria
200 g sinistä marsipaania
200 g keltaista marsipaania
vesi-tomusokerikuorrutetta


Valmista pohja
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon muutamassa erässä varovasti käännellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Kumoa levy ja irrota leivinpaperi. Jäähdytä.

Valmista täytteet
Vatkaa molempiin täytteisiin tuleva vispi ja sokeri yhtä aikaa pienehkössä kulhossa (yhteensä 2 dl vispiä ja 1/2 dl sokeria). Jaa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan mustikkajogurtti sekä mustikat, ja toiseen persikkajogurtti sekä haarukalla hienonnettu banaani. Banaanitäytteeseen voi lisätä keltaista pastaväriä voimistamaan väriä.

Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka vettä kahdessa erässä ja sulata kumpaankin 1 1/2 liivatetta. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen molempiin täytteisiin. Hyydytä täytteitä hieman jääkaapissa välillä sekoittaen, jotta ne pysyvät kakun välissä kokoamisvaiheessa.

Kokoa kakku
Leikkaa pohjasta kolme samankokoista, suorakaiteen muotoista palaa. Aseta alin pohja tarjoilualustalle ja levitä toinen täyte sen päälle. Pohjia ei tarvitse kostuttaa, sillä pohja on niin pehmeää. Aseta keskimmäinen pohja paikalleen ja levitä seuraava täyte pohjan päälle. Aseta vielä ylin pohja paikalleen.

Vatkaa maidoton vispi paksuksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Kuorruta kakku ohuella kerroksella vispiä marsipaanin tarttumapinnaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorruta ja koristele kakku
Kauli sininen marsipaani 2-3 mm levyksi ja kuorruta kakku sillä. Tee risti keltaisesta marsipaanista. Aseta risti kakun päälle ja liimaa se vedestä ja tomusokerista valmistetulla sokerikuorrutteella paikalleen.


♥ ♥ ♥

Oli kyllä taas niin paras leiri, että kiitos kaikille siitä! :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti