Löysin lupaavalta näyttävän muffinireseptin eräästä suklaakirjastani, mutta vaikka kuinka tuplasin ja triplasin vaahtokarkkien määrän, eivät ne kummoisilta maistuneet. Olisi tosin ehkä pitänyt vilkaista ainesosaluetteloa tarkemmin, sillä näinkin vähäisen sokerin tai rasvan määrällä en kummoista lopputulosta olisikaan odottanut. No, ainakin nämä ovat kevyempiä herkkuja ja maistuvat varmasti, jos ei makeasta niin välitä.
Miksiköhän aina kaikki parhaat, oikein äkkimakeita respetejä sisältävät amerikkalaiset leivontakirjat jätetään suomentamatta?
♥ ♥ ♥
Vaahtokarkkimuffinit, 12 kpl
(muokattu Suklaaunelmat-kirjasta)
5 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
6 rkl sokeria
1 dl karkeasti rouhittua tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-60 %)
reilu 1 dl pieniä vaahtokarkkeja (varaa ylimääräisiä, sillä näitä suloisen pehmeitä minivaahtokarkkeja ei voi yksinkertaisesti vastustaa!)
1 kananmuna
3 dl soija- tai kaurajuomaa
5 rkl juoksevaa margariinia
Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne sokerin kanssa yhteen. Lisää suklaarouhe ja 1 dl minivaahtokarkkkeja.
Vatkaa kananmuna eri kulhossa kevyesti vispilällä. Vatkaa soija- tai kaurajuoma ja margariini joukkoon. Sekoita kuivat aineet vähitellen joukkoon.
Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin aseteltuihin paperivuokiin. Töki jokaisen muffinin pinnalle vielä 2-3 vaahtokarkkia, sillä sisällä olevat vaahtokarkit sulavat uunissa. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Muffinit ovat parhaimmillaan lämpiminä, kun pinnalla olevat vaahtokarkit ovat vielä sulia.
Hei, sokeria aivan liian vähän, maistuivat leivältä jossa suklaanpalasia :-(
VastaaPoistaJa minä laitoin vaahtokarkkeja hieman ekstraa. .