keskiviikko 22. elokuuta 2012

Nutella Frosted Cupcakes

Tänään löysin niin monta hyvää syytä leipoa, että tuli ihan kiire löytää joku kiva resepti. Tottakai kun oikein etsimällä etsii, niin sopivan reseptin löytämiseen sitten meneekin puoli päivää. Onneksi se ei sadepäivänä haittaa. :)

Olin saanut alla olevien kanojen kananmunia leivottavaksi, joten pakkohan niille oli myös täydellinen ohje löytää. Ikinä ennen kun ei tällaista tilaisuutta ole tullut vastaan. Ja olivathan munat upean kokoisiakin!




Vihdoin Nutellalla marmoroidut cupcaket tärppäsivät, ja pienen soveltelun jälkeen niistä tulikin aivan täydellisiä. Ainoastaan taikina olisi voinut olla vaaleampaa, jolloin marmorointi näyttäisi nätimmältä. Taikinan värjännyt fariinisokeri antaa vain niin paljon enemmän makua tavalliseen sokeriin verrattuna.







♥ ♥ ♥



Nutella Frosted Cupcakes (Lovin' From the Oven)
12 kpl


n. 2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/8 tl suolaa (= ripaus)
1,8 dl huoneenlämpöistä margariinia
1,8 dl fariinisokeria
2 isoa kananmunaa
1,2 dl maitoa

12 tl Nutellaa


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri huolella pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, kummankin jälkeen hyvin vatkaten. Kääntele kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina vuokiin ja nostele jokaisen cupcaken päälle kahden teelusikan avulla nokareet Nutellaa. Tee marmorointikuvio käytteän esim. pikkulusikoiden varsia. Itse jätin marmoroinnin vähän suurpiirteisemmäksi, jotta Nutella maistuu paremmin. Ja taisi sitä muutenkin tulla käytettyä hieman ekstraa.. :)

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Cupcaket ovat ehdottomasti parhaita lämpiminä vaniljajäätelön kanssa. Itse vielä tietenkin levitin päälle lisää Nutellaa. ;)


2 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän ihana blogi! ♥ Kuolasin varmaan puoli tuntia näitä kaikkia ihania herkkuja, siis wau! Jään seurailemaan sun blogias, tykkään! :)

    VastaaPoista