perjantai 12. lokakuuta 2012

Blueberry Lemon Cupcakes

Tukholmassa tuli käväistyä pari päivää sitten, ja eväiden mukaan pakostakin yksi pieni cupcake livahti. Ja Ruotsi-teemalla nopeasti koristeltuna tottakai. :)

Kookosmaito antaa kivasti makua taikinaan, mutta sitruunaa olisi ainakin omaan makuuni voinut olla enemmän. Kuorrutteen nappasin eri reseptistä, ja siitä riittää pursotettavaksi kaikkiin cupcakeihin, mutta ohje kannattaa puolittaa, jos cupcaket päällystetään marsipaanilla.






♥ ♥ ♥


Blueberry Lemon Cupcakes (L&OO)
12 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1,8 dl sokeria
0,8 dl öljyä
2,4 dl kookosmaitoa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl sitruunamehua
mustikoita (pakasteena/tuoreena)


Lemon Buttercream (L&OO)

1,2 dl sokeria
2 isoa valkuaista
170 g huoneenlämpöistä margariinia
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl vaniljasokeria


Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola. Vispaa toisessa kulhossa sokeri, öljy ja kookosmaito sekaisin. Tee kuoppa kuiviin aineksiin ja kaada öljy-kookosmaitoseos niiden sekaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin ja upota jokaiseen muffiniin n. 5 mustikkaa. Paista 180 asteessa 20-22 minuuttia. (Omat muffinini tosin paistuivat ainakin 25 min.)

Vatkaa valkuaisia ja sokeria lämpimässä vesihauteessa, kunnes seos kuumenee, n. 3 minuuttia. Siirrä kulho sivuun ja vatkaa seosta sähkövatkaimen keskiteholla viileäksi, n. 5 minuuttia. Vatkaa margariini joukkoon pienissä erissä. Kun kaikki margriini on vatkattu mukaan, vatkaa kreemi voimakkaasti paksuksi ja ilmavaksi, n. 6-10 minuuttia. Kreemi voi jossain välissä margariinin lisäämisestä alkaen mennä kokkareiseksi, mutta vatkaamalla lisää se tasoittuu.

Pursota kreemiä jäähtyneiden muffinien päälle  tai levitä sitä kerros marsipaanin tarttumapinnaksi.


♥ ♥ ♥


Tukholmasta kulkeutuivat kotiin ensimmäiset Laduréen macaronini, joihin tietysti rakastuin heti. Pakkohan nuo kalliitakin kalliimmat leivokset oli kuvata ennen syömistä, joten kuvia laittelen myöhemmin.

Laduréen paperikassin lisäksi hyllyäni koristaa nyt myös uusi rakkauteni: The Hummingbird Bakeryn leivontakirja, joka tarttui myös mukaani Tukholmasta. Nyt vain pitäisi ruotsalainen leivontasanasto saada haltuun..


Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti