lauantai 30. maaliskuuta 2013

Chocolate Banana Cupcakes

En muista ikinä banaaneista pahemmin pitäneeni ja olen niille vähän allerginenkin. Näitä banaani-cupcakeja kuitenkin söin antaumuksella allergialääkkeiden voimin. Huono juttu sinänsä, koska valitsin nämä cupcaket juuri sen vuoksi, etten niistä tykkäisi. Halusin vain kerrankin leipoa jotain syömättä kaikkea heti itse.





Olen niin rakastunut amerikkalaisten tapaan tehdä suklaa-cupcaket. Pelkkä muffini itsessään ei ole kovin makea tai edes hyvää, mutta taikinaan tulevan kuuman veden ansiosta pehmeä ja kostea. Makea ja yltiömäisen suklainen kuorrute tekee kokonaisuudesta kuitenkin täydellisen. Ihan eri maata täällä päin totuttuihin kuiviin suklaamuffineihin, joissa suklaisuudesta kertoo vain väri.

Olen tosin tainnut hehkuttaa tuota täällä jo ennenkin...




Näissä Love and Olive Oil -blogin cupcakeissa banaani antaa leivonnaisille vielä lisää mehevyyttä, samoin kuin kuorrutteelle mukavan makuvivahteen. Kuorrutteen tosin tein melkein kokonaan tällä ikuisella luottoreseptilläni.

Cups-mitat saa muuten reseptistä muutettua desilitroiksi saa kertomalla cupsien määrän 2,4:llä.





♥ ♥ ♥



Chocolate Banana Cupcakes
12 kpl


1/2 cup kookosmaitoa
1/2 cup banaania murskattuna (n. 1 banaani)
1/3 cup öljyä
3/4 cup sokeria
1 cup vehnäjauhoja
1/3 cup kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/8 tl kanelia

Kuorrute
120 g margariinia
1/4 cup banaania murskattuna (n. puolikas banaani)
2/3 cup kaakaojauhetta
3 cups tomusokeria
1/3 cup kaurajuomaa
1 tl vaniljasokeria


Hienonna banaani haarukalla. Vispaa joukkoon kookosmaito, öljy ja sokeri, ja yritä hajottaa suurimmat banaanin palat. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli erillisessä kulhossa. Tee keskelle kuoppa, kaada vispaamasi seos sen keskelle ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 18-20 minuuttia 180 asteessa. Jäähdytä ritilällä.


Vatkaa kuorrutteeseen tuleva margariini kuohkeaksi. Lisää hienonnettu banaani ja vatkaa mahdollisimman tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe. Lisää tomusokeria ja kaurajuomaa vuorotellen, jotta kuorrutteen koostumus pysyy tasaisena.

Pursota kuorrutetta täysin jäähtyneiden cupcakesien päälle ja koristele banaaniviipaleilla.

1 kommentti: