maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sählykakku

Logokakkuja en ollutkaan aiemmin tehnyt mutta nyt siihenkin tuli tilaisuus. Sain siis sählyseura Heinämaan pallon logon, joka tähän kakkuun haluttiin. Tulostin logon paperille oikean kokoisena, jonka avulla sitten painelin ääriviivat marsipaanille.

Koska logo oli musta, päätin pitää koko kakun värimaailman yksinkertaisesti musta-valkoisena. Täytteestä olisi tehnyt mieli värjätä joku kirkkaan tummanpunainen, mutta päädyin sitten Kinuskikissan suklaa-cappuccino -täytteeseen. 


Logo näytti aluksi ihan helpolta toteuttaa, mutta muutaman tunninhan tuon leikkaamiseen sain sitten lopulta käytettyä. Sen lisäksi, että logon reunat olivat aika pikkutarkkaa työtä, musta marsipaani ei ole mikään helpoin työstettävä. En tiedä johtuuko se väristä, mutta se on jotenkin pehmeämpää kuin muut marsipaanit...

Logosta olisi tullut ehkä siistimpi jos marsipaanin olisi kaulinnut ohuemmaksi, mutta noinkin paksuna sen siirtäminen kakun pinnalle oli jo aika haastavaa. Halusin kuitenkin säilyttää tuon pallon ympäryksen suunnilleen samanlaisena kuin alkuperäisessä logossa.


 
 
Jaksoin muuten vihdoinkin tilata kunnon marsipaanityövälineet netistä, mikä helpotti logon näpertämistä huomattavasti. Enää ei tarvitse käyttää juures- ja kuorimaveitsiä, jee! :) Nuo koristeluvälineet kun ovat vaan niin kalliita ja tuntuu, että niitä pitäisi olla miljoona kehittyäkseen...
 


2 kommenttia:

  1. Tosi hienon ja huolellisesti tehdyn näköinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Oon katellu ku säkin oot tehny aikas upeita amigurumeja :) aattelin et voisin vaikka tilaa sulta jossain vaiheessa muutaman cupcaken ku saan rahaa ;)

      Poista