keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mopsikakku

Mopsikakku minulta tilattiin edellisenä aamuna sen valmistumisesta, joten aikaa ei harjoitteluun pahemmin jäänyt. Aluksi minulla ei ollut minkäänlaista ideaa, miten mopsin onnistuisin kakusta tekemään, varsinkaan sen jälkeen kun netistäkään ei löytynyt yhtään kuvia tai vinkkejä. Oli siis vain pakko ryhtyä yrittämään...

Kuviinkaan en ehtinyt oikein panostaa, mutta kyllä niistä nyt kakun erottaa.




♥ ♥ ♥

Kääretorttupohja x2
4 munaa
1 3/4 hienoa sokeria
5 rkl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Mansikkatäyte (muokattu Kinuskikissalta)
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa
1 pss Mansikanmakuinen kakkumousse -aineksia (Dr.Oetker)
1/2 prk (100 g) appelsiinituorejuustoa
300 g pakastemansikoita
n. 1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus
mansikkamehua

Kuorrutus ja koristelu
1 prk (2 dl) GoGreen-vispiä
tomusokeria

500 g vaaleanruskeaa marsipaania
100 g tummanruskeaa marsipaania
hieman mustaa marsipaania
sokerikuorrutetta


Valmista pohja
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi jauhot vähitellen joukkoon. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Jäähdytä.

Valmista täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kakkumousseainekset ja maito sähkövatkaimella paksuksi, tasaiseksi mousseksi. Sekoita kermavaahto moussen joukkoon. Notkista appelsiinituorejuusto ja lisää täytteeseen.

Sulata pakastemansikat ja hienonna ne haarukalla. Valuta ylimääräinen neste siivilän läpi. Sekoita mansikat täytteeseen ja hyydytä täyte vaniljakreemijauheella.

Kokoa kakku
Leikkaa kääretorttulevyistä kolme halkaisijaltaan n. 20 cm ympyrää sekä kuusi korvapalaa. Aseta ensimmäinen ympyrä ja kaksi korvapalaa paikoilleen tarjoilualustalle. Kostuta ja levitä noin puolet täytteestä päälle. Jatka seuraava kerros samalla tavalla ja aseta vielä viimeinen ympyrä ja korvat päällimmäiseksi. Muotoile jäljelle jääneistä pohjapaloista mopsille ohuelti hieman kuonoa. Kostuta vielä ylin kerros.

Vatkaa vispi paksuksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Levitä sitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros marsipaanin tarttumapinnaksi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorruta ja koristele kakku
Kuorruta kakku vaaleanruskealla marsipaanilla ja leikkaa tummanruskeasta palat korviin ja kuonoon. Pyöritä mustasta marsipaanista silmät ja nenä. Kiinnitä kaikki osat paikoilleen sokerikuorrutteella.

1 kommentti:

  1. Hieno mopsikakku! Ja hyvin ja selkeästi olet ohjeen laittanut, ehkäpä uskaltaudun kokeilemaan...

    VastaaPoista