sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Possu-cupcakes

En ole ikinä Angry Birds -peliä pelannut, mutta silti leivontamaailman kautta hahmoihin ihastunut. Tuskin edes peliä pystyisin pelaamaankaan, sillä olen täysin noiden suloisten possujen puolella!

Olen havitellut tekeväni kakkua punaisesta linnusta, mutta nyt tein kuitenkin possu-cupcakeseja evääksi Särkänniemen reissulle, sillä olin aivan täpinöissäni uudesta Angry Birds Land -puistosta. Ja niin olen kyllä vieläkin! :)






♥ ♥ ♥

Salmiakki-sitruuna -cupcakes (L&OO)
10 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
1,2 dl sokeria
0,6 dl fariinisokeria
0,8 dl öljyä
2,4 dl kookosmaitoa (purkillinen = 2 dl käy hyvin)
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl sitruunamehua

12 kpl Fazer Salmiakki-suklaakonvehteja

Sitruunakreemi (L&OO)
2 isoa valkuaista (tai 3 pientä)
1,2 dl sokeria
170 g huoneenlämpöistä margariinia pieninä kuutioina
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl vaniljasokeria

Angry Birds -possut (Confetti)
vihreää marsipaania
mustaa marsipaania
valkoista sokerimassaa
musta/vihreä elintarvikekynä



Valmista possut
Marsipaanista valmistetut possut kannattaa tehdä jo muutamaa päivää aikaisemmin. Valmista ne Confetin kuvitetun ohjeen mukaan ja varaa riittävästi aikaa!

Valmista cupcakes
Siivilöi vehnäjauhot leivinjauheen, soodan, suolan ja vaniljasokerin kanssa kulhoon ja sekoita. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Sekoita eri kulhossa öljy, kookosmaito, sitruunan kuori ja -mehu. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia.

Leikkaa lämpimien muffinien päälle kolot ja täytä ne suklaakonvehdeilla. Pienennä leikattua palaa tarvittaessa ja laita se takaisin paikalleen. (Jätä suklaakonvehdit maidottomista cupcakeseista pois.)

Valmista kreemi
Vatkaa valkuaisia ja sokeria lämpimässä vesihauteessa, kunnes seos kuumenee, n. 3 minuuttia. Siirrä kulho sivuun ja vatkaa seosta sähkövatkaimen keskiteholla viileäksi, n. 5 minuuttia. Vatkaa margariini joukkoon pienissä erissä. Kun kaikki margriini on vatkattu mukaan, vatkaa kreemi voimakkaasti paksuksi ja ilmavaksi, n. 6-10 minuuttia. Kreemi voi jossain välissä margariinin lisäämisestä alkaen mennä kokkareiseksi, mutta vatkaamalla lisää se tasoittuu.

Pursota kreemiä jäähtyneiden muffinien päälle 14 mm tähtityllalla ja asettele possut paikoilleen.


2 kommenttia:

  1. nam, tosi hyvän näkösiä!:) Samaa mieltä, nuo possut ovat parhaita;))

    VastaaPoista
  2. Meiänkin perheessä luullaan, että fanitan angry birdsiä, kun vaan noita possuja aina ihailen.. :D

    VastaaPoista